Lukk vinduer i regnet!

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 21. Jun 2023

Vi vet det er klamt og varmt, men vinduer som står vidåpne blir ødelagte og råtner fort. Selv om vinduer er borettslagets ansvar og alle må spleise på nye vinduer når de ikke fungerer, setter vi alle pris på at de lukkes eller settes med liten åpning slik at de ikke blir våte på innsiden. Ny Driftsleder

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 14. Jun 2023

Hei alle sammen.

Den nye driftslederen har nå startet hos oss.

Ta godt imot han.

Han heter Marius Ilstad, og er 39 år. 

Det er bare å ta kontakt med han. Driftslederen har fått egen mail og kontaktskjema på hjemmesiden vår. Ellers så er mailen driftsleder.lilletoyen@gmail.com

Han kan også nås på vårt felles nr ved tastevalg 2.

Marius har også fått egen bruker på naborom, og vil legge ut viktige saker som omhandler drift borettslaget.Vanningsforbud i Oslo

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 12. Jun 2023

Vanningsrestriksjoner

  • Gjelder for alle i Oslo
  • Omfatter vanning med hageslange og spreder.
  • Bruk kanne når du skal vanne planter og busker

Hva innebærer restriksjonene?

Restriksjonene omfatter vanning med hageslange og spreder, og gjelder hele døgnet. Bruk kanne når du skal vanne planter og busker.

Hvem gjelder det for?

Restriksjonene gjelder alle Oslos husstander, offentlige- og næringsaktører inntil videre.

Hvor lenge vil restriksjonen vare?

Det avhenger særlig av forbruket. Dersom vi ser at vannforbruket går ned over lengre tid, vil restriksjonene opphøre.

Hvorfor innføres restriksjonene?

Grunnet økt forbruk og Skullerud vannbehandlingsanlegg som er ute av drift er kapasiteten på ledningsnettet sprengt. Det er viktigere å opprettholde vann til matlaging, dusj og toalett og renhold. En hageslange bruker 1000 liter vann i timen. Det tilsvarer samme mengde en husstand på seks personer bruker på ett døgn.

Hvorfor er det vannsparing når vannmagasinene er fulle?

Årsaken til årets restriksjoner er ikke vannmangel. Akkurat nå er fyllingsgraden i Maridalsvassdraget på hele 96 prosent. Hagevanningsrestriksjonen er innført fordi det er kapasitet utfordringer på ledningene som frakter drikkevannet. Siden Skullerud vannbehandlingsanlegg er under oppgradering, og forbruket av vann er svært høyt, gjør dette at vi har mindre kapasitet enn vanlig og vi får utfordringer med å levere nok vann ut til hele byen.

Hvorfor oppgraderes Skullerud om sommeren når forbruket er som høyest?

Vi startet med å oppgradere Skullerud vannbehandlingsanlegg i vinter, men den har dessverre tatt lengre tid enn antatt. Oppgraderingen skal fullføres i sommeren, men vi har ikke eksakt dato.

Hva gjør Oslo Kommune for å redusere sitt vannforbruk?

Mange av Oslos fontener gjenbruker vannet som allerede er i sirkulasjon, disse får gå som normalt. Gressplener blir ikke vannet i Oslo kommune

Gravplassetaten har redusert vannforbruket. De bruker automatiske vanningsanleggene i en begrenset periode på nattestid, når fordampningen er minimal. I tillegg vannes bedene som har stellavtaler, for hånd. Vanningen er kun begrenset til tiden det tar for blomster å slå røtter.

Klarer gressplenen seg uten vann?

Det er ikke farlig at gress blir brunt. Når gresset ikke får vann søker røttene etter fuktighet lenger ned i jorda. Da får du en mye sterkere og kraftigere plen også året etter.

Kan barna leke med vannet?

Det er viktig at man ikke bruker unødvendig mye vann. Unngå bruk av vannspreder til lek og moro.

Kommer det strengere tiltak?

Dersom situasjonen ikke blir bedre, kan det komme strengere tiltak.

Takk for at du bidrar for OsloBeis av uteboder

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 29. Mai 2023

I pinsen står det som er igjen av beis utenfor hos vaktmester. Sett tilbake det du ikke bruker.

Nyhetsbrev mai 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 16. Mai 2023

17. mai

Alle morgenfugler er velkomne til flaggheising kl. 07.20 på Kaare Røddes plass. En stor takk til musikantene i Hasle skolekorps som bidrar til at vi får en fin start på feiringen. Vi ønsker alle en riktig god 17. mai!


Generalforsamling

Årets generalforsamling er onsdag 24. mai kl. 18.00 i gymsalen på Hasle skole. Innkalling er sendt via Naborom og blir også lagt i alles postkasser.


Ny driftsleder

Ny driftsleder er ansatt, og oppstart er 1. juni. Vår nye driftsleder har lang erfaring som prosjektleder i byggebransjen og er utdannet tømrer. Han har også i mange år vært styreleder i et borettslag, og dette er en fin erfaring å ha med seg inn i jobben han skal gjøre hos oss. 


Rehabilitering butikklokaler

Vi vet mange gleder seg til at Åpent Bakeri skal åpne, og nå ser det endelig ut å være bevegelse i kommunale søknader og saksbehandling. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet mer om åpningsdato.


Dugnad kattebæsj
Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en liten dugnad for å plukke kattebæsj på lekeplassene våre slik dere gjorde i fjor. Særlig populær do er sandkassene våre. 


Klipping av hekker

Busker og trær skyter i været, og vi minner om at ingen hekker skal være høyere enn 1,75m. Hekker ut mot fellesarealer, gangstier og offentlig vei skal klippes i flukt med asfaltkanten. Det gjør det lettere å se både store og små! Klatreplanter skal beskjæres så de ikke er høyere enn underkant av vindu i andre etasje.


Ved beskjæring av busker og trær, legges kvistene i sekker eller buntes sammen. Dette plasseres ved søppelkassene og hentes av vaktmester, eller i kontainer for hageavfall på ved grusbanen på Øysteins plass. 


Kontainer farlig avfall

I uke 34 vil kontainere for malingsrester, brannnfarlig avfall, elektriske artikler osv. plasseres hos vaktmesterne. Mer informasjon kommer.


Altibox

Styret er i gang med å undersøke nye varianter av pakker på Altibox som vil gi mer fleksible valgløsninger for beboerne. Mer informasjon om dette kommer til høsten.


Ferieavvikling
Vaktmestertjenesten er bemannet hele sommeren, men ferieavviklingen gjør at det blir noe redusert aktivitet. Styret tar ferie i juli, og autosvar legges på e-posten.


Sommerfest og utekino
Vi minner om at årets sommerfest går av stabelen 25. og 26. august. Vi satser på fint vær, utekino, sykkelløp og markedsplass på fotballbanen.☺


Styret ønsker alle en riktig god 17. mai og en herlig forsommer i den fine hagebyen vår.


P.S - Innkalling til Generalforsamling 2023 ligger i fysisk utgave i postkassene til alle beboere.