Bilfri i hagebyen - overlevelsesguide

Lille Tøyen Hageby er en oase i et stadig mer urbanisert område med høy befolkningsvekst. Borettslaget ønsker å begrense biltrafikken inne på vårt område, men for mange er tilgang til privatbil viktig. Vi vet at at biler i gjennomsnitt står parkert om lag 95% av tiden, og vi ønsker derfor at det skal bli enklere å klare seg uten egen hagebyen. Heldigvis finnes det stadig flere alternativer til å eie egen bil:

Bilkollektivet

kollektivet.png

Mange ulike biltyper, parkert på faste plasser. Borettslaget har en egen avtale med Bilkollektivet som innebærer at beboere slipper å betale innskuddet på kr 5000 ved innmelding. Depositum og årsavgift må betales som normalt. Vi har også stilt tre (f.o.m. mai 2019) parkeringsplasser til disposisjon for Bilkollektivets biler, og det finnes flere biler på Keyserløkka, Hasle Torg, på Ensjø og i Carl Berner-området. Et digitalt bookingssystem og stadig økende utvalg av alt fra små bybiler via elbiler med lang rekkevidde, og store kassebiler til flytting gjør dette til et godt alternativ for deg som trenger bil i blant. 

https://bilkollektivet.no/nb/ 

Din Bybil / NSB-bil

green.png

Renault Zoe elbiler, ikke faste parkeringsplasser. Godt egnet for korte turer der start og stopp er innenfor Oslo. Last ned Green Mobility-appen og lag en profil - det tar bare noen minutter.Gratis abonnement. Bruksområde: kombinere med andre kollektivtilbudet for å komme fra A til B. Kan parkeres på de fleste parkeringsplasser i byen. Du betaler for antall minutter du benytter bilen. Alt gjøres via appen: leie, åpne og lukke bilen - ingen nøkkel.

https://greenmobility.com/no/nb/ 

Avis

Har du OBOS-medlemskap får du 30 % rabatt på leie av bil. Det koster 500 kr å bli medlem i OBOS, hvorav 200 er årskontigent. De 300 "ekstra" er et engangsbeløp (andelskapital)

https://www.obos.no/privat/medlemsfordeler/alle-medlemsfordeler/avis 

Nabobil

nabobil.png
Utleie av biler mellom privatpersoner. Har du bil, kan du bidra til at andre får bedre tilgang til bil, samtidig som du får inntekt selv. Har du ikke egen bil, kan du lett finne en bil via Nabobil, ofte billigere enn Bilkollektivet. Leieprisen inkluderer en god forsikring, og du kan styre alt selv i Nabobils bookingløsning.

www.nabobil.no

Zipcar

zipcar.png

Likner Din bybil, men foreløpig med færre tilgjengelige biler

https://www.zipcar.no/

Hyre

hyre.png

Likner på Nabobil, men leietaker åpner og låser bilen kun ved hjelp av mobilen, slik at du slipper fysisk nøkkeloverlevering. Bompenger, drivstoff og kilometer kjørt blir automatisk beregnet.

https://www.hyre.no/

Lease eller abonnere bil

Se mer informasjon her https://www.naf.no/kjop-og-salg/leasing/hva-er-forskjellen-pa-leasing-og-abonnement/

Bertil O.Steen tilbyr lengre leieavtaler uten bindingstid, hvis du f.eks. trenger bil i noen måneder.

http://www.fleks.no

Taxi

Du kan også kjøre ganske mye taxi for det du sparer på å ikke ha egen bil. I følge Dine Pengers bilkostnadskalkulator (https://www.smartepenger.no/kalkulatorer/2164-beregn-arlige-bilkostnader-for-bruktbil) koster det ca 50.000,- i året å ha en helt vanlig bil. Det tilsvarer ca 1000,- per uke til taxi.

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×