NYHETSBREV FØRSTE KVARTAL 2024

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 2. Mar 2024

Solen stiger høyere på himmelen og dagene blir lengre, og et godt vårtegn er at vaktmesterne nå kjører rundt og fjerner grus der snøen har smeltet slik at det blir tryggere å sykle og gå. Så, hold motet oppe alle som er lei av vinteren - vi er i årets første vårmåned, og snart våkner hagene til liv. Her kommer en nyhetsoppdatering fra styret og noen viktige datoer. 


Saker til generalforsamlingen den 29. mai på Hasle skole

Nå kan du melde opp saker til generalforsamlingen.

Endelig frist for å melde saker er: 18. mars. Forslaget sendes til styret.lilletoyen@gmail.com

Mange har etterlyst muligheten til å kunne stemme digitalt på generalforsamling. Bakgrunnen er at det gjør at langt flere delta, også de som ikke kan komme fysisk. Mange borettslag bruker dette med hell og styret tester nå løsninger for dette for å se hvordan det kan fungere. Vi kommer tilbake til hva vi lander på her. 


KJENNER DU NOEN SOM BURDE SITTE I STYRET? 

Valgkomiteen til Lille Tøyen hageby er i gang med vårens innsats, og tar gjerne imot forslag til potensielle styrekandidater som brenner for hagebyens ve og vel, styre og stell. Kjenner du noen med engasjement, pågangsmot og ståpåvilje, send en mail til ruth.astrid.saeter@gmail.com så snart som mulig (eller senest innen 1. april). Det er selvfølgelig helt innafor om du vil foreslå deg selv.


VIKTIG INFORMASJON FRA OBF

OBF gjør oppmerksom på at alle bankene nå avvikler det som kalles eFaktura 1.0, og at det fra og med 01.03.24 kun vil være eFaktura 2.0 som gjelder.

"Bankene har avsluttet den gamle eFaktura-løsningen. Vi anbefaler derfor at du eller annen korrekt betaler går inn i egen nettbank og sørger for at ønskede betalingsløsninger er oppdatert iht nye løsninger. Ta kontakt med din bank for veiledning i egen nettbank. Ved ytterligere spørsmål, eller behov for kopi av siste faktura, kan du ta kontakt med OBF på firmapost@obf.no eller tlf 22 12 23 40."


DRENERING

Som tidligere nevnt i nyhetsbrevet har styret og driftsleder Marius igangsatt et arbeid for å ta tak i drenerings-situasjonen på Lille Tøyen. Vi har hentet inn tilbud på prosjektering av overvann. Det er nå valgt ut 3 stk rådgivende ingeniør-firmaer som har ekspertise innen overvann og drenering. De sier alle at dette er en stor og vanskelig sak, som er nesten umulig å prise riktig. Derfor er prisene estimater, og beregninger på medgått timer. Styret vil gjøre en nærmere vurdering av tilbudene før en beslutning.


DUGNAD PÅ LEKEPLASSENE 27. APRIL KL. 13

Lekeplassene trenger litt kjærlighet og i år inviterer vi alle foreldrene med barn som bruker lekeplassene til et felles løft gjennom dugnad og påfølgende grilling lørdag 27. april. Det blir først noen timer med jobb med maling, raking, etc før vi lager samles på en av lekeplassene for å grille pølser utover kvelden. Vi håper så mange som mulig har mulighet til å delta. Dette blir en god anledning for alle som har barn til å bli kjent med andre foreldre og sammen gjøre litt hver som som kommer alle Lille Tøyen-barna til gode. 

Vaktmesterne vil foreta de nødvendige utskiftninger av materialer som trengs byttes og bistå med utstyr. 

Dato: 27. april kl 13 - med påfølgende grilling og dugnadsfest for store og små bidragsytere


SKØYTEBANEN

Skøytebanen har blitt sprøytet nå i februar. Men vi blir stadig ringt opp av kommunens vann- og avløpsavdeling med bekymring over lekkasjer på stikkledning. Så vi er litt forsiktige med spyling, da vann og avløp har ganske god kontroll på når det tappes ut vann fra brannkummen. Driftsleder og styret arbeider med en permanent løsning med kommunen.


PARKERINGSPLASSER

Mange lurer nok på hva som skjer med parkeringsplassene som ble tatt tilbake av kommunen. Vi har ikke fått noe ny info om hva som skjer der, og vi var heller ikke involvert i beslutningen om å omgjøre beboerplasser til bildeling for “Getaraound”. Vi håper likevel at dette kommer mange til gode og vi har tatt kontakt med kommunen for å få til et møte. 


MELKEBUTIKKEN - HAR DU IDEER TIL FORBEDRING ELLER ARRANGEMENTER? 

Melkebutikken har blitt oppdatert med ny brannsikring. Vi vet også at det er utfordringer med støynivået i kjelleren, og ser på støydemping i taket. 

Kjelleren kunne også hatt godt av et løft rent visuelt, og om noen har ideer og forslag til hvordan kjelleren kan bli hyggeligere og mer egnet for dette så ta gjerne kontakt med styret. Vi minner også om at det er gratis å leie Melkebutikken til felles arrangementer til gode for beboere og åpne arrangementer med et ideelt formål.


KARTLEGGING OG SPØRREUNDERSØKELSE OM HVER ANDEL

Det siste året har Toto arkitekter gjennomført en gjennomgang av alle andelene i borettslaget med tanke på å sikre at borettslaget har oversikt over alle byggetekniske aspekter. I den forbindelse vil vi sende ut en spørreundersøkelse som en form for egenmelding for å sikre at informasjonen vi har samlet via plan og bygg er oppdatert. Spørreundersøkelsen kommer i løpet av de nærmeste ukene. 


Viktige datoer:

18. mars: Frist for å melde opp saker til generalforsamling

27. april  Dugnad for småbarnsforeldre på lekeplassene kl 13 med påfølgende grilling og dugnadsfest

29. mai:  Generalforsamling på Hasle Skole kl. 18. 
Husk åpen halvtime kl. 17:15 i dag!

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 13. Feb 2024

Tirsdag 13/02 fra kl. 17:15 - 17:45 sitter representanter fra styret i Melkebutikken for å svare på spørsmål fra våre beboere.
Gode nyheter - Åpent Bakeri!

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 26. Jan 2024

Nå er søknaden om uteserveringen til Åpent Bakeri godkjent av plan- og bygningsetaten. Alle tillatelsene er nå på plass.


Dette har vært en lengre prosess som vi vil redegjøre for på generalforsamlingen.


Det blir uteservering som kan være oppe til kl 19:00


Vi er glad for at saken har fått en avklaring, og at det blir mulig å sitte utenfor Åpent Bakeri litt på kvelden de dagene det er aktuelt å bruke uteområdet. Inne i kafeen blir det lengre åpningstider. 


Vi håper og tror at dette nå vil sette fart på prosessen for å få et møtestedet for alle i hagebyen. 


Vi skal oppdatere dere med info når vi vet mer konkret om hva som er Åpent Bakeri sin plan fremover.


Forhåndsavklaring forkjøp:Tore Hunds vei 11 andelsnr 161

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 17. Jan 2024

Visning:

Søndag 21.01.24 kl. 13:30 - 14:30

Frist for å melde forkjøp:

Torsdag 01.02.2024 kl 12:00

Eiendomsmegler:

Stein Christian Dykesteen

E-post: stein.christian.dykesteen@aktiv.no

Mobil: 489 92 003
Avklaring av forkjøpsrett Aud Schønemanns vei 35 andelsnr 278

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 17. Jan 2024

Visning:

Ta kontakt med megler

Frist for å melde forkjøp:

Mandag 05.februar.2024 kl :12:00

Eiendomsmegler:

Lise Borgen, e-post: lb@eie.no; mobil  909 97 974