Nyhetsbrev August 2021

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 30. Aug 2021


Styret avholdt styremøte torsdag 19. august 2021. Blant temaene som ble behandlet var blant annet


Faste installasjoner i hageparsellene

Styret minner om reglement for hageparseller/fellesareal som ligger tilgjengelig på borettslagets nettsider.


Det er fint at beboerne setter sitt personlige preg på hagene. Hva slags løse møbler, blomster, potter, hagenisser eller annen pynt beboerne vil ha i parsellene, er ikke en sak for styret.


Byantikvaren i Oslo har imidlertid gitt henstilling om at styret må ha bedre kontroll med utforming av hagene. Derfor er det blitt laget generelle regler for hagene som blant annet innebærer at det er forbudt å bygge faste, permanente installasjoner som enten er festet til huset, boden, gjerdet, bakken eller er over 0,5 meter høye eller er så tunge at de ikke kan flyttes med muskelkraft.


Med faste, permanente installasjoner menes benker og bord, utekjøkken, utepeis, utelamper som ikke er festet på huset, skulpturer, tak, markise, pergola, baldakin og lignende.


Husk at all bygging i hagen skal søkes om til styret, og at en eventuell søknad må være godkjent før eventuell byggestart. Dette gjelder blant annet bygging av bod, skillevegg, dekke og hagegulv.


Annonsering av ledige leiligheter

Beboere har etterlyst en bedre ordning for å kunne holde seg oppdatert på ledige leiligheter i borettslaget. Styret jobber med saken, men oppfordrer i mellomtiden beboere til å jevnlig sjekke innom www.lilletoyen.no og til eventuelt å opprette et autosøk på finn.no, for å få beskjed når leiligheter legges ut for salg.


Sommerfesten

Styret vil takke alle beboere som bidro til at årets gjennomføring av Barnas dag, selv med restriksjoner og litt eskalert utgave - ble en stor suksess.


Både store og små fikk glede av brannslukningskurs med ekte brannslukningsapparater, opptredener fra klovn, sykkelløp og kino. Demonstrasjon av hjertestarter i Melkebutikken lærte opp mange av beboerne i hvordan en krise kan avhjelpes dersom uhellet er ute.


Til neste år tar vi sikte på å gjenta suksessen, da også med førstehjelpskurs for store og små i tillegg. Sett av første helgen etter skolestart i kalenderen allerede nå.


Styret ønsker alle beboere en god sensommer.