Nyhetsbrev april 2024

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 21. Apr 2024

Endelig kommer tiden på året da hagene våkner til liv, og du kanskje ser naboene som bor vegg i vegg for første gang på lang tid? Ta ekstra godt vare på de nye som har flyttet til hagebyen i løpet av vinteren. Og pass godt på syklene nå. Det har tradisjonelt sett vært litt for mange som er ute etter en fin el-sykkel på nattestid nå som sykkelsesongen er i gang for fullt. 

Dugnad på lekeplassene lørdag 27. april kl. 12:00

Vi har noen flotte lekeplasser som trenger litt ekstra kjærlighet, og alle er invitert til å gjøre et løft av lekeplassene lørdag 27. april kl. 12 og utover. Oppmøte på toglekeplassen (den nærmest byen). 

Etterpå blir det grilling og hygge utover kvelden. 

Det blir delt inn i grupper; malegruppe, plantegruppe, rakegruppe, malegruppe og snekregruppe. Ta gjerne med egen rake om du har. 

De som blir ferdig først begynner på grilling og servering av pølser. 

Dette er en kjempefin anledning til å bli kjent med andre i hagegruppen, og være med på å bidra til å gjøre fellesområdene enda bedre.

Vel møtt til alle som en, både med og uten barn. 


Åpent Bakeri 

Nå begynner det heldigvis å skje ting i prosessen med Åpent Bakeri. Styret hadde et bra møte med både eierne og arkitektene nå i april, og de er i gang med å forberede oppussingen. De håper å kunne åpne i 3. kvartal slik at de rekker siste del av uteserveringen.

Naboene over vil få nye støydempende vinduer, det blir nytt brannvarslingssystem i bygget og det blir montert brannstige opp til loftet for å sikre bygget i henhold til krav når det blir kafe med kjøkken i 1. etg.


Husk egenerklæringen - frist 1. mai

FYLL ut her: https://forms.gle/8bWBExLUoKqgNBKc8

Styret er pålagt å ha oversikt over hele bygningsmassen med tanke på hva som er godkjent og ikke, rømningsveier etc, og alle andeler må derfor fylle ut egenerklæringsskjemaet.

Dette arbeidet henger også sammen med en større kartlegging som er gjort av Toto Arkitekter i forhold til tiltak som er gjort, godkjente og ikke, opp mot plan og bygg. Etter 1. mai vil vil vi sitte med en god oversikt over byggene, og det vil bli sendt ut info om veien videre når vi har samlet inn all info.

Takk til alle som allerede har fylt ut skjema, det setter vi stor pris på!


Generalforsamling 29. mai på Hasle skole kl. 19 - 21.30

Velkommen til årets generalforsamling på Hasle skole. Møtet blir som vanlig fysisk, men nytt av året er at styret har vedtatt at vi bytter ut de fysiske stemmesedlene med en digitalt løsning kalt “Bård” hvor du kan stemme via mobil eller PC. Dette vil gjøre det mulig for alle å delta, også de som ikke kan komme fysisk. Det er enkelt å bruke, og vi har lagd en bruksanvisning og test som sendes ut i forkant. 

For de som ikke kan være til stede blir det mulig å lytte til møtet digitalt, og stemme via systemet underveis. Det vil ikke være mulig å stille spørsmål eller kommentere under møtet dersom du ikke er fysisk til stede.

Det vil være folk tilgjengelig som kan bistå om du trenger hjelp. 


MER INFO OM HVORDAN MAN STEMMER PÅ ÅRETS GENERALFORSAMLING:

Alle som er registrert med e-postadresse hos OBF vil motta en invitasjon fra “Bård” i mailboksen etter at nyhetsbrevet går ut med bruksanvisning til systemet. 

Her kan du se og lese mer om hvordan Bård fungerer og hvordan du deltar.

Her  er også en video som viser deg hvordan man deltar på årsmøtet:

https://hjelp.brd.no/nb/articles/127129-hvordan-delta-pa-digitalt-arsmote-med-bard

Slik vil det foregå rent konkret:

 • Møtet vil foregå som du kjenner det; Altså fysisk på Hasle Skole.  Forskjellen i år er altså at vi bytter ut papirstemmer med denne løsningen, slik at du stemmer via mobil eller PC underveis i møtet.

 • Du får en lenke på e-post som du bruker til å logge deg inn, samt  en engangskode. Du vil i god tid før møtet få varsel om når lenke til sakspapirene for generalforsamlingen er klare. 

 • Det vil også være lydoverføring av møtet. Overføringen fra Hasle skole vil være en enveis-kanal ut til de som ikke kan møte fysisk, og det vil ikke være mulig å skrive eller si noe tilbake. (Vi har dessverre ikke støtte for og eller kapasitet til å følge opp spørsmål eller innspill utover de som er tilstede på Hasle skole, men ønsker å  gi alle som ikke kan komme fysisk muligheten til å lytte til og stemme underveis.

 • Avstemmingene skjer underveis mens møtet pågår, så du må følge møtet enten ved å være til stede på Hasle skole eller via lyd for å kunne henge med. Du vil få beskjed når avstemmingen starter og vi stenger når vi er sikre på at alle i salen har fått stemt.

 • Det er en stemme per andel. De som har to eller flere personer i husstanden vil oppleve at kun en person fra hver husstand kan avgi stemme på sakene. Alle har likevel tilgang til å følge møtet og høre hva som skjer underveis. Gi beskjed til styret på epost til lille.toyen.hageby@gmail.com om tilgang skal endes til en annen i husstanden. 

 • Det vil være noen tekniske hoder tilgjengelig undervis i møtet for de som har problemer med å få det til. Dersom du ikke har PC, smarttelefon eller E-post kan en teknikker avgi din stemme.

 • Om du ikke kan møte fysisk eller via lyd kan du gi fullmakt til en annen andelseier for å avgi stemme for deg. Den som har fullmakten, må da kontakte teknisk support underveis i møtet for å kunne vise til fullmakt og få avgitt stemmen digitalt på vegne av andre. Kun en fullmakt per andelseier. 

 • Vi vil gjennomføre en teknisk test i starten av møtet for å sikre at alle har kommet seg på løsningen. 

 • Om du har andre spørsmål kan du bruke chat-knappen nede på høyresiden og komme til support hos Bård. De er veldig kjappe og serviceinnstilte.

 • Om du ikke kan møte fysisk eller via lyd kan du gi fullmakt til en annen andelseier for å avgi stemme for deg. Den som har fullmakten, må da kontakte teknisk support underveis i møtet for å kunne vise til fullmakt og få avgitt stemmen digitalt på vegne av andre. Kun en fullmakt per andelseier. 

 • Vi vil gjennomføre en teknisk test i starten av møtet for å sikre at alle har kommet seg på løsningen. 

 • Om du har andre spørsmål kan du bruke chat-knappen nede på høyresiden og komme til support hos Bård. De er veldig kjappe og serviceinnstilte.