Nyhetsbrev september/oktober 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 10. Okt 2023

Det er åpen halvtime i dag 10. Oktober kl. 17:15 til 17:45 i Melkebutikken, og neste er 14. november. 

Gode folk. En lang og regnfull sommer er over, og høsten er her for fullt. Om du trenger tips til hvordan det kan være lurt å lukke ned hagen har Oslo Kommune en artikkel med gode råd:  Lukker du hagen før vinteren? - Oslo kommune - Aktuelt

Klipping av hekker er lurt når løvet faller av. Hekken kan trimmes skikkelig på alle sider slik at fortau og hage blir større og dermed mer plass til mennesker og snø. Nedfallsfrukt samles i grønne matavfallsposer og kastes for å unngå rotter. Bytt pærer i utebelysning dersom disse ikke fungerer slik at det blir trivelig å komme hjem for alle! Og pass på at barna bruker refleks når de er ute og går langs veier og lys på sykler både foran og bak - vi har ingen å miste.


Åpent Bakeri

Mange er naturlig nok utålmodige og ønsker snart at det kommer god kaffe og bakst i lokalene som har stått tomme i over ett år. Åpent Bakeri har laget en infoside om Lille Tøyen. De sier selv at de ikke tør love åpning før i slutten av 1. kvartal 2024. Her kan dere finne mer info. 


Beboermøte

6. september ble det arrangert et beboermøte for de naboene som blir berørt av støy fra uteserveringen fra Åpent Bakeri. Det var et veldig konstruktivt og godt møte. Alle beboerne ønsker Åpent Bakeri velkommen, men ønsker samtidig at det gjøres noen tiltak for å dempe lyden inn i leilighetene. Styret jobber derfor med hvordan man skal følge opp dette, samt økonomien i det. 


Snart Halloween

For veldig mange på Lille Tøyen er Halloween et årlig høydepunkt for barn og voksne. Tirsdag 31. oktober forvandles hagebyen om til et skummelt og magisk sted hvor både skremmende og søte skapninger vandrer rundt i hagebyen på jakt etter noe godt. Regelen er: Om du vil ha besøk - heng opp pynt eller sett ut lykter slik at barna finner vei. Og sørg for å ha noe å tilby.. Om du ikke vil ha besøk - skru av lyset og lås døra, og håp på at ingen skjeletter finner deg.


Alarm-lyd fra Dronning Ingrids hage

Status er at de prøver å skru ned styrken, men det har ikke vært så veldig effektivt til nå. Styret prøver å få et møte med dem.


Resultat av sykkel-undersøkelse

Tusen takk for alle tilbakemeldingene på spørreskjemaet om sykkelparkering. 107 har svart - kjempebra! Svarene gir oss veldig nyttig informasjon om behovene dere har, og hvilke felt som er mest og minst fornøyd. 64% av de som har svart har opplevd å bli frastjålet sykkel. Du kan lese hele resultatet her.


Diagram over skjemasvar. Tittel på spørsmål: Hvis ja; Er dere fornøyd med den sykkelparkeringen? . Antall svar: 80 svar.


Av de som ønsker seg tiltak vil ca 50% ha låsbart sykkelskur, 46 % vil ha flere bakkemonterte sykkelstativ, 43% vil ha sykkelparkering med tak. 12% ønsker ingen tiltak. 
Diagram over skjemasvar. Tittel på spørsmål: Hva savner du? . Antall svar: 107 svar.

Styret vil nå se på tiltak, sjekke med byantikvaren om hva som er mulig - og basert på dette, se på mulige løsninger.


Unngå pipebrann i kalde piper

Det blir kaldere og mange begynner å bruke peisene igjen i år. Når peisen ikke har blitt brukt på lenge er det større fare for pipebrann. Gjør derfor vedovnen ren for sot og sjekk pakningen i døren at denne er hel og tett. Ikke fyr med papri! Bruk tørr ved som oppbevares litt opp fra bakken i hagen. Her her finner dere tips til oppstart og fyring i peis om du sliter med å få fyr :)


Informasjon fra teknisk drift

I september har hagebyen leid lift og teknisk avdeling har utført følgende:

  • reparasjon av takstein forskjellige steder

  • reparasjon og tømming av takrenner mange steder

  • fjerning av døde grener på de fleste trærne i området

  • fjerning av mye klatreplanter som vokser inn i konstruksjonen


Hekker er blitt klippet for å åpne opp passasjerer mellom områder.

De som beveger seg forbi brakke har kanskje sett nytt montert gjerde rundt brakka?

Om dere trenger seriekoblede røykvarslere til oppganger kan de hentes hos vaktmester / driftsleder.


Kontakt med styret

Styret har en åpen halvtime en gang per måned hvor du er hjertelig velkommen til å komme og prate med styreleder om ting du ønsker styret bør se nærmere på. 

Det er åpen halvtime i dag 10. Oktober kl. 17:15 til 17:45 på Melkebutikken, og neste er 14. november. 

Forhåndsavklaring forkjøp: Haralds vei 16

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 2. Okt 2023

Visning: 

Søndag 08.10.23 kl. 16:00-17:00


Frist for å melde forkjøp:

Mandag 16.10.23 kl. 12:00


Eiendomsmegler: 

Stein Christian Dykesteen, tlf: 489 92 003, e-post: stein.christian.dykesteen@aktiv.no