Forhåndsavklaring forkjøp: Tore Hunds vei 4

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 19. Sep 2023

Visning:

Mandag 25.09.23 kl. 17:00-18:00

Frist for å melde forkjøp:

Tirsdag 03.10.23 kl. 12:00

Eiendomsmegler:

Stein Christian Dykesteen, mobil: 489 92 003, e-post: stein.christian.dykesteen@aktiv.no
Forhåndsavklaring forkjøp: Ansgar Sørlies vei 1

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 11. Sep 2023

Visning: 

Søndag 17.09.23 kl. 13:30 - 14:30


Frist for å melde forkjøp:

Tirsdag 26.09.23 kl. 12:00


Eiendomsmegler: 

Stein Christian Dykesteen, mobil: 489 92 003, e-post: stein.christian.dykesteen@aktiv.no

Forhåndsavklaring forkjøp: Aud Schønemanns vei 35

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 7. Sep 2023

Visning:
Søndag 24.09.2023 kl. 15:00 - 16:00

Mandag 25.09.2023 kl. 17:00 - 18:00
 
Frist for å melde forkjøp:
Frist fredag 22.09.2023 kl 12.00. Utsatt frist til tirsdag 26.09.2023 kl 12.00.

 Eiendomsmegler: 

Johan Alfredsson, mobil: 98 23 41 70, e-post: ja@eie.no
Nyhetsbrev august 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 3. Sep 2023

Kjære alle nye og gamle på Lille Tøyen Hageby. 

Vi i styret håper alle har hatt en fin sommer, og at dere får noen fine sensommer-kvelder i hagebyen fremover. Om det har flyttet inn noen nye rundt deg oppfordrer vi dere til å ønske alle nye velkommen og inkludere dem i Hagebyen utover høsten. 

Her er en månedens status fra styret:

 • Et stort takk!

Årets sommerfest ble gjennomført 25. og 26. august. Det var visning av to filmer på fredag, og på lørdag var det sykkelløp med mer enn 100 deltakere, hoppeslott og underholdning. Vi i styret må rette en stor takk til alle som stilte opp frivillig. Uten dere hadde vi ikke kunnet gjennomføre arrangementet.


 • Oversvømmelse i kjellere

Regnværet i slutten av august fikk dessverre store konsekvenser for noen av våre beboere, og noen har fått kjellerne fulle av kloakk. Det viste seg at våtservietter som har blitt kastet i toalettet har samlet seg og laget en propp i rørene, og når regnet kom så ble det en uheldig kombinasjon som førte til at kloakken kom opp igjen. Vi vet at det var en krevende situasjon for de berørte midt på natta, og at det var noe uklart hva man gjør i en slik situasjon. Vi skal tydeliggjøre rutiner for hva man gjør ved akutte hendelser på Naborom slik at det ikke er tvil om hvem man kontakter hvis en slik krise oppstår. Vi har avtale med et firma som heter Lekkasjeteknikk AS som bistår ved kloakkstopp og feil på rør. Dette firmaet er koblet opp på vårt telefonsystem og nåes ved å ringe vaktmester telefonen etter kl 15 og i helger. Telefon til vaktmester: 924 11 455.

Vi håper de berørte snart har fått den hjelpen de trenger fra forsikringsselskapene slik at alle kan flytte tilbake.


 • Påminnelse - kun papir og avføring i do.

Vi minner om at kloakkrør ikke tåler avfall som ikke går i oppløsning. Følgene kan bli kloakkstopp og oversvømmelse hos naboen din.

Kun avføring og toalettpapir skal i toalettet.

Våtservietter, bind og matavfall skal i søpla.

Husk også å informere barna om dette:)

Mer info her: https://dovett.no/


 • Vi vil ha din mening - fyll ut spørreundersøkelsen om sykkelparkering på Lille Tøyen!

Vi har hatt befaring på området for å se hva som er dagens sykkel-situasjon og kartlegge hva som er behovene. Vi har funnet ut at vi ønsker å vite mer fra dere i denne prosessen, og ber derfor alle fylle ut denne undersøkelsen. Dette er din sjanse til å mene noe om sykkelparkeringen og behovet, så la ikke sjansen gå fra deg til å bidra med svar på undersøkelsen. Den tar ikke lang tid å fylle ut.


I undersøkelsen vil du bli spurt om hvilket området du bor i på Lille Tøyen, og da er det denne inndelingen vi refererer til:


FYLL UT HER: https://forms.gle/hU514KS3jGMw6FUd7


Frist for å fylle ut: 15. september


 • Åpent Bakeri

Oppussingen i kolonialen er i gang, men siden de skal gjøre ganske store endringer så må vi smøre oss med enda mer tålmodighet. De ønsker å åpne så fort som mulig, men det ser dessverre ut til at det ikke blir på denne siden av året. Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer. 


 • Beboermøte 7. september

I forbindelse med uteserveringen på Åpent Bakeri er naboene i samme bygg bekymret for støy og det tillatte antallet personer i uteserveringsområdet. De har ønsket et beboermøte og derfor holder vi i styret et møte 7. september kl. 18 på Melkebutikken. Alle andre som ønsker å delta er hjertelig velkomne. Vi har begrenset med plasser, så vi reserverer plasser til berørte i samme hus slik at de er sikret sitteplass. 


 • Trampoline-status

Som vi har skrevet om før er det krevende for naboene som bor tett på trampoline med “klikke”-lyden trampolinene lager. Trampolinene er veldig populære, men det gjør også at det er lyd fra morgen til kveld. Det har blitt undersøkt om man kan erstatte selve bunnen med en duk som ikke bråker. Ingen av produsentene tilbyr dessverre dette, og da må det kjøpes nye trampoliner. Nå sjekkes det om noen kan sy nye nett, siden nye trampoliner er dyrt. Hvis vi ikke lykkes med dette må den ved toglekeplassen fjernes, og styret vurderer innkjøp av nye eller flytting på sikt. Vi håper på å finne en løsning som alle blir ganske fornøyd med, både de som bruker dem og de som bor tett på.


 • Dronning Ingrids hage

Vi vet at flere har blitt vekket på natten av alarmer fra Dronning Ingrids hage på grunn av at høyttalere vender ut mot Lille Tøyen. Styret har kontakt med DIH i forbindelse med at alarmen noen ganger utløses på natten. De arbeider med rutiner og hvor varslerne er montert.


 • Rutiner ved akutte hendelser 

Vi gjentar rutinene (og oppdaterer Naborom).


 • Ved Brann - ring 110

 • Akutt sykdom (AMK): ring 113

 • Ved Vannlekkasje/kloakkstopp: - ring Lekkasjeteknikk (www.lektek.no)

Enten ved å ringe vaktmester og taste 1 eller 22641430


Og - alle må kjenne til hvor stoppekranen er.

Vet alle i husstanden hvor den er? Husk at den også kan være hos en av naboene dine! Bruk gjerne en dag til uka og ta en sjekk med alle voksne i huset om alle vet hvor den er. Dersom det begynner å boble og suse i sluk eller toalett, informer alle naboer. Alle må sette seg inn i rutiner dersom kriser oppstår. 


 • Kontakt med styret, driftsleder og vaktmesterne

Styret har en åpen halvtime per måned hvor du er hjertelig velkommen til å komme og prate med styreleder om ting du ønsker å snakke med styret om. 

Neste halvtime blir 12.september kl. 17:15 til 17:45 på Melkebutikken.


Ellers kan du kontakte styret via skjemaet her: https://www.lilletoyen.no/p/60792/kontakt-borettslaget


NB: Det kan noen ganger være noe svartid siden alle i styret har fulle jobber ved siden av vervet, og det er 350 enheter i borettslaget som gjør at mengden kan være stor. Vi har jo heldigvis nå ansatt driftsleder Marius som nå tar seg av mye av det som angår vedlikehold og drift. Noen saker og spørsmål krever likevel styrebehandling. Da blir det meldt opp til styremøtet og det må avklares før du får svar. Styret møtes en gang per måned. 


Driftsleder Marius kan kontaktes her:

https://www.lilletoyen.no/p/73332/kontakt-driftsleder


Vaktmesterne:

Telefon: 924 11 455. De har arbeidstid på hverdager fra kl. 07.00 - 15.00. De har kontor i ”Brakka”, Solefallsveien 1.  Ta gjerne kontakt for spørsmål, leie av utstyr mm. Du kan også sende dem melding her: 

https://www.lilletoyen.no/p/66459/vaktmester


Med det ønsker vi alle en riktig god september i hagebyen vår.