Nyhetsbrev august 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 3. Sep 2023

Kjære alle nye og gamle på Lille Tøyen Hageby. 

Vi i styret håper alle har hatt en fin sommer, og at dere får noen fine sensommer-kvelder i hagebyen fremover. Om det har flyttet inn noen nye rundt deg oppfordrer vi dere til å ønske alle nye velkommen og inkludere dem i Hagebyen utover høsten. 

Her er en månedens status fra styret:

 • Et stort takk!

Årets sommerfest ble gjennomført 25. og 26. august. Det var visning av to filmer på fredag, og på lørdag var det sykkelløp med mer enn 100 deltakere, hoppeslott og underholdning. Vi i styret må rette en stor takk til alle som stilte opp frivillig. Uten dere hadde vi ikke kunnet gjennomføre arrangementet.


 • Oversvømmelse i kjellere

Regnværet i slutten av august fikk dessverre store konsekvenser for noen av våre beboere, og noen har fått kjellerne fulle av kloakk. Det viste seg at våtservietter som har blitt kastet i toalettet har samlet seg og laget en propp i rørene, og når regnet kom så ble det en uheldig kombinasjon som førte til at kloakken kom opp igjen. Vi vet at det var en krevende situasjon for de berørte midt på natta, og at det var noe uklart hva man gjør i en slik situasjon. Vi skal tydeliggjøre rutiner for hva man gjør ved akutte hendelser på Naborom slik at det ikke er tvil om hvem man kontakter hvis en slik krise oppstår. Vi har avtale med et firma som heter Lekkasjeteknikk AS som bistår ved kloakkstopp og feil på rør. Dette firmaet er koblet opp på vårt telefonsystem og nåes ved å ringe vaktmester telefonen etter kl 15 og i helger. Telefon til vaktmester: 924 11 455.

Vi håper de berørte snart har fått den hjelpen de trenger fra forsikringsselskapene slik at alle kan flytte tilbake.


 • Påminnelse - kun papir og avføring i do.

Vi minner om at kloakkrør ikke tåler avfall som ikke går i oppløsning. Følgene kan bli kloakkstopp og oversvømmelse hos naboen din.

Kun avføring og toalettpapir skal i toalettet.

Våtservietter, bind og matavfall skal i søpla.

Husk også å informere barna om dette:)

Mer info her: https://dovett.no/


 • Vi vil ha din mening - fyll ut spørreundersøkelsen om sykkelparkering på Lille Tøyen!

Vi har hatt befaring på området for å se hva som er dagens sykkel-situasjon og kartlegge hva som er behovene. Vi har funnet ut at vi ønsker å vite mer fra dere i denne prosessen, og ber derfor alle fylle ut denne undersøkelsen. Dette er din sjanse til å mene noe om sykkelparkeringen og behovet, så la ikke sjansen gå fra deg til å bidra med svar på undersøkelsen. Den tar ikke lang tid å fylle ut.


I undersøkelsen vil du bli spurt om hvilket området du bor i på Lille Tøyen, og da er det denne inndelingen vi refererer til:


FYLL UT HER: https://forms.gle/hU514KS3jGMw6FUd7


Frist for å fylle ut: 15. september


 • Åpent Bakeri

Oppussingen i kolonialen er i gang, men siden de skal gjøre ganske store endringer så må vi smøre oss med enda mer tålmodighet. De ønsker å åpne så fort som mulig, men det ser dessverre ut til at det ikke blir på denne siden av året. Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer. 


 • Beboermøte 7. september

I forbindelse med uteserveringen på Åpent Bakeri er naboene i samme bygg bekymret for støy og det tillatte antallet personer i uteserveringsområdet. De har ønsket et beboermøte og derfor holder vi i styret et møte 7. september kl. 18 på Melkebutikken. Alle andre som ønsker å delta er hjertelig velkomne. Vi har begrenset med plasser, så vi reserverer plasser til berørte i samme hus slik at de er sikret sitteplass. 


 • Trampoline-status

Som vi har skrevet om før er det krevende for naboene som bor tett på trampoline med “klikke”-lyden trampolinene lager. Trampolinene er veldig populære, men det gjør også at det er lyd fra morgen til kveld. Det har blitt undersøkt om man kan erstatte selve bunnen med en duk som ikke bråker. Ingen av produsentene tilbyr dessverre dette, og da må det kjøpes nye trampoliner. Nå sjekkes det om noen kan sy nye nett, siden nye trampoliner er dyrt. Hvis vi ikke lykkes med dette må den ved toglekeplassen fjernes, og styret vurderer innkjøp av nye eller flytting på sikt. Vi håper på å finne en løsning som alle blir ganske fornøyd med, både de som bruker dem og de som bor tett på.


 • Dronning Ingrids hage

Vi vet at flere har blitt vekket på natten av alarmer fra Dronning Ingrids hage på grunn av at høyttalere vender ut mot Lille Tøyen. Styret har kontakt med DIH i forbindelse med at alarmen noen ganger utløses på natten. De arbeider med rutiner og hvor varslerne er montert.


 • Rutiner ved akutte hendelser 

Vi gjentar rutinene (og oppdaterer Naborom).


 • Ved Brann - ring 110

 • Akutt sykdom (AMK): ring 113

 • Ved Vannlekkasje/kloakkstopp: - ring Lekkasjeteknikk (www.lektek.no)

Enten ved å ringe vaktmester og taste 1 eller 22641430


Og - alle må kjenne til hvor stoppekranen er.

Vet alle i husstanden hvor den er? Husk at den også kan være hos en av naboene dine! Bruk gjerne en dag til uka og ta en sjekk med alle voksne i huset om alle vet hvor den er. Dersom det begynner å boble og suse i sluk eller toalett, informer alle naboer. Alle må sette seg inn i rutiner dersom kriser oppstår. 


 • Kontakt med styret, driftsleder og vaktmesterne

Styret har en åpen halvtime per måned hvor du er hjertelig velkommen til å komme og prate med styreleder om ting du ønsker å snakke med styret om. 

Neste halvtime blir 12.september kl. 17:15 til 17:45 på Melkebutikken.


Ellers kan du kontakte styret via skjemaet her: https://www.lilletoyen.no/p/60792/kontakt-borettslaget


NB: Det kan noen ganger være noe svartid siden alle i styret har fulle jobber ved siden av vervet, og det er 350 enheter i borettslaget som gjør at mengden kan være stor. Vi har jo heldigvis nå ansatt driftsleder Marius som nå tar seg av mye av det som angår vedlikehold og drift. Noen saker og spørsmål krever likevel styrebehandling. Da blir det meldt opp til styremøtet og det må avklares før du får svar. Styret møtes en gang per måned. 


Driftsleder Marius kan kontaktes her:

https://www.lilletoyen.no/p/73332/kontakt-driftsleder


Vaktmesterne:

Telefon: 924 11 455. De har arbeidstid på hverdager fra kl. 07.00 - 15.00. De har kontor i ”Brakka”, Solefallsveien 1.  Ta gjerne kontakt for spørsmål, leie av utstyr mm. Du kan også sende dem melding her: 

https://www.lilletoyen.no/p/66459/vaktmester


Med det ønsker vi alle en riktig god september i hagebyen vår.

Nyhetsbrev juni 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 22. Jun 2023


Åpent Bakeri har fått godkjenning!

En god nyhet inn i sommeren! Plan og bygg har godkjent søknaden til Åpent bakeri om å slå sammen det gamle bakeriet og det som tidligere var Lille Tøyen Kolonial. De skal nå planlegge oppussingen, og siden det bare er noen uker til fellesferien vil det fortsatt ta tid før Åpent Bakeri kan åpne. Vi kommer tilbake med mer info når de vet omtrent når de kan forvente å ha lokalene klare. 


Nytt styre på plass

Tirsdag 13. juni var det første styremøte med styret som ble valgt på generalforsamling. God energi, mange gode runder og vi rakk å behandle en rekke saker. Neste møte holdes midt i august, med åpen halvtime. Info kommer.


Speil for å øke trafikksikkerheten

Vi har noen partier som er trafikkfarlige for barn, blant annet åpningene inn mot lekeplassene i Ansgar Sørlies plass (sjørøverskipet og borgen). For å gjøre dette tryggere er det to tiltak i første omgang: 

 1. Vi setter opp speil

 2. Alle må trimme hekkene sine (Se egen post fra driftsleder med frist).


Sykkelparkering på agendaen igjen

Styret tar nå opp igjen arbeidet med å forbedre sykkelparkerings-situasjonen på Lille Tøyen. Dette har mange ønsket seg i lang tid. Det er nå satt ned et lite team som skal se på det med nye øyne. Om du har tanker eller ideer til hvordan det bør løses kan du sende epost til styret innen 1. august. Vi blir veldig glade for både konkrete forslag og ideer som vi kan ta med inn i arbeidet.


Kartlegging av leiligheter

Styret er pålagt å ha kontroll på bygningsmassen vår og hva som er godkjent. Vi har derfor inngått et samarbeid med Toto arkitekter for å gjennomgå status for alle bygg. Det er et omfattende arbeid som vi vil informere mer om når vi har kommet lenger i prosessen.


Sommerfest og utkino første helgen etter skolestart

Vi minner om sommerfesten 25. og 26. august for store og små (første helg etter skolestart). Med et lite værforbehold blir det utekino på fredag og Tour de Lilletøyen med premieutdeling og fest i bakgården som i fjor.


Fest for de voksne

Styret vet at flere har ønsket seg en egen fest for alle voksne på Lille Tøyen, og det ønsker vi gjerne vil få til. Styret skal se på hva det kan være, og kommer tilbake med mer info.


Dronning Ingrids Hage

Beboerne har nå flyttet inn og de ønsker at vi på Lille Tøyen Hageby kommer på besøk!

Som mange vet er det både pub, kafé og deilige uteområder. Ikke mange, men noen har gått seg “bort” i vårt nabolag og dersom du ser noen som ser litt forvirret ut med hvit klokke på hånden er det bare å ta kontakt med vedkommende. Klokken er trykkfølsom og sender informasjon til aktuell avdeling hvor vedkommende er. 

De har også opprettet en vakttelefon 99 08 75 53 som kan benyttes.

Snakk normalt og spør hvor de bor og om de trenger hjelp.


Parkeringsplassene som forsvinner

Som kjent mister vi 22 plasser, og det jobbes med omdisponering av plassene. Vi håper å ha dette klart i løpet av august, og vil holde dere orientert.


Snart sommer i hagebyen

Vi bor alle tett på hverandre i hagebyen og vi går inn i den beste tiden her på Lille Tøyen. Vi oppfordrer alle til å ta vare på naboene sine, ta godt i mot alle som er nye - og prat gjerne sammen om hvordan dere kan få det fint på de felles utearealene. Ta gjerne et blikk rundt deg for ulåste sykler, voksende plener, hekker som bør klippes, bygningsavfall som ikke er ryddet og støynivået i løpet av sommeren - og lag gjerne ferieordninger for å hjelpe hverandre med å klippe hekken og gresset i ferien. 

Om du har ting du vil bli kvitt for å holde hagen i orden har vi både en god gjenbruksstasjon på Kampen og i Sofienbergsparken, og en velfungerende facebookside som heter “lille tøyen kjøp og salg” som fungerer veldig bra for ombruk internt i hagebyen.  

Om du lurer på vedtekter og øvrig informasjon om hagebyen så finner du den på beboerguiden på Naborom. 


Styret ønsker alle i hagebyen en riktig god sommer. 

Ta vare på dere selv og omgivelsene!
Nyhetsbrev April 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 30. Apr 2023

Vi møtes mandag 01. mai - 09.30 på Kaare Røddes plass

Flagg, musikk og appeller.


Generalforsamlingen 24. mai kl. 18:00

Styret opplever at de fleste beboerne trives godt i Lille Tøyen Hageby. Det er vi glade for, men vi oppfordrer alle beboere - både de som er fornøyde og misfornøyde - må møte opp på generalforsamlingen, slik at dere kan få informasjon om borettslaget, og ikke minst si deres mening. Det blir ikke et digitalt alternativ i år. Vel møtt til aulaen på Hasle Skole alle sammen! 


Utekino og sommerfest 2023 - 25-26 august.

Helgen etter skolene starter gleder vi oss til å samle store og små til den årlige Sommerfesten. Vil du bidra? Kontakt styret.


Brannsikring av Melkebutikken

I juni og juli vil Melkebutikken brannsikres for våre beboere.


Egenkontroll brannvern

Veldig mange har sendt inn dokumentasjon for boligen sin. Det er viktig for deg som beboer å fylle ut denne sjekklisten.


https://www.lilletoyen.no/p/71194/egenkontroll-brannvernNYHETSBREV MARS 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 20. Mar 2023

Driftsleder

Vi er i gang med en ny runde intervjuer og andregangssamtaler for ny driftsleder. Flere gode kandidater er inne til samtale, og vi håper å ansette ny driftsleder i mars/april.


Åpent Bakeri

Mange lurer på når Åpent Bakeri skal åpne. Åpent Bakeri ønsket å inkludere det lille utleielokalet i opprinnelig kaféområde og måtte derfor søke Plan- og bygningsetaten om endring. Denne prosessen har tatt betydelig lengre tid enn først antatt, noe som medfører forsinket åpning. Åpent Bakeri har også søkt om sjenkebevilgning ute frem til kl. 21:00. I forbindelse med Åpent Bakeris søknadsprosess har styret oppfordret andelseiere i samme bygning til å uttale seg. Alle endringer og tilhørende kostnader er det Åpent Bakeri som følger opp, og Åpent Bakeri betaler også husleie til borettslaget selv om lokalene ennå ikke er i bruk som kafé. Vi krysser fingre og tær for fortgang i prosessen, og at vi får åpen kafé i sommer. All informasjon ligger åpent for alle hos Plan- og Bygningsetaten.


Brakka

Brakka er for tiden utleid på korttidskontrakt til vårt lokale firma FLOW som bruker lokalene hver dag til sitt arbeid. Lokalet kan fortsatt bookes, men da med mer begrenset plass enn tidligere.

Parkeringsplasser

Styret har inngått ny avtale med kommunen om disponering av Kaare Røddes plass og Øysteins plass. Dette er en avtale likelydende den vi har hatt i tidligere år. Dessverre har kommunen besluttet å ikke videreføre vår leie ved Kåre Røddes plass og Øisteins Plass, som borettslaget har brukt som parkeringsplass siden 1970-tallet.

Styret har ved flere anledninger forsøkt å få EBY til å endre denne avgjørelsen. 

Når kommunen leier ut / fester bort sine egne eiendommer, opptrer kommunen som eiendomsbesitter, ikke som forvaltningsorgan.

Dermed er kommunens beslutninger i vår sak ikke et enkeltvedtak som kan påklages til overordnet organ. Styret anser derfor at denne avgjørelsen fra EBY er endelig, og vi vil etter beste evne tilpasse oss denne.

Vi har ved flere anledninger forsøkt å få i stand et møte med EBY i forbindelse med denne saken, men det har ikke vært vellykket. Etter deres endelige avgjørelse har vi også forsøkt å få på plass et møte, slik at vi kan få informasjon om hvordan kommunen planlegger å bruke dette området, men vi har ennå ikke fått i stand et slikt møte. 

Dette betyr at det kommer til å bli en omdisponering av borettslagets parkeringsplasser. 

Det vil bli en redegjørelse av både denne omdisponeringen, og av historikken i denne saken på generalforsamlingen.


Brannsikring Melkebutikken

For å kunne leie ut Melkebutikken, er det nødvendig å installere et varslingsanlegg for brann som strekker seg fra kjeller til loft + ha branndør ut mot fellesområdene i kjeller. Dette er et arbeid som vil starte opp våren 2023. Det vil bli stengt fra 14. juni til 31. juli. Vi åpner for booking tidligere om arbeidet er utført i henhold.


Generalforsamling
Årets generalforsamling finner sted onsdag 24. mai kl. 18:00. Frist for å melde inn saker er 10. april 2023 til lille.toyen.hageby@gmail.comContainere for hageavfall
Fordi vi mister parkeringsplassene ved Øysteins plass, må containeren for hageavfall stå et annet sted. Info om sted og tidspunkt for utsetting sendes ut via Naborom.Nyhetsbrev Januar 2023

Postet av 0018 Borettslaget Lille Tøyen Hageby den 23. Jan 2023


Styret ønsker alle ett godt nytt år.

 

Generalforsamlingen 2023

Årets generalforsamling blir 24. mai på Hasle skole, sett av ettermiddagen.

Valgkomiteen tar veldig gjerne imot forslag til nye styremedlemmer allerede nå.

Ta kontakt med cklyve@gmail.com

Valgkomiteen har følgende medlemmer:

Christoffer Ringnes Klyve, Ruth Astrid L. Sæter, Eivind Lofthus og Maja Røe Brøten.


Driftsleder

Styret er i gang med intervjurunder av aktuelle kandidater som har søkt på stillingen.
Når den nye driftslederen er på plass, er avhenging av flere faktorer (som oppsigelsestid på sin nåværende arbeidsplass).

Vær, snø, regn og vind

Været er veldig skiftende denne vinteren. Vaktmestertjenesten måker og stør grus, men når det smelter og fryser om hverandre så blir det vanskelige å komme seg frem.

Grusen forsvinner ned i en blanding av snø og vann. Ta kontakt med vaktmestertjenesten om du ser at det må gruses mer, da behovet endrer seg fort.

Søppelnedkastene

Det gruses ikke rundt søppelnedkastene, da grusen faller ned på kantene av kummene og hindrer at kassene kan bli satt tilbake i "rommet" sitt. Det vil bli saltet og måkt for å få fjernet is og snø.

Rotter
Kan de som er veldig glade i rotter venligst ikke legge søppel utenfor søppelsjakten selv om den er full? Det er er å invitere til rottefest.

Vinduer og dører

Vi ber om at vinduer og dører ikke blir stående åpne på vidt gap i ruskevær, dette skader og ødelegger vinduene og dørene. Det å måtte bytte vinduer og dører er en dyr kostnad for alle i borettslaget.

Vann på loft

Noen beboere har opplevd at det har kommet inn vann på loft, dette kan komme av at snøen har lagt seg ved og inn i pipene, og blir til vann når det smelter. Pipene er jo ikke tette på toppen.

Sjekk feielukene i kjeller, der kan det ligge mye forskjellig, den kan være full og vann kan renne ned på veggen. Ta ut det som ligger der.

Åpent Bakeri

Det tar lengre tid for Åpnet Bakeri å få åpnet opp og det er beklagelig. Det er flere faktorer som har forsinket prosessen, men vi jobber kontinuerlig med sakene. Men så fort vi vet noe mer om en oppstartsdato får alle vite det.

Lamper i gårdsrommene

Vi har beklageligvis flere utelamper som står og blinker, eller som har fått nye pærer som lyser vel mye.

Det er slik at vi sliter med å finne nye pærer til de gamle lampene og vi utreder nå om disse kan bygges om til ledpærer.